Kies voor de versnellingen waar jij wat mee doet

Als je een nieuwe fiets gaat kopen is het zeker het overwegen waard een elektrische fiets te kiezen. Deze gaan een hele poos mee maar zorgen er ook voor dat je in alle situaties toch lekker goed vooruit gaat. Dus ook als het heel hard waait en je de wind recht van voren hebt.

Een naafversnelling voor de gemiddelde fietser

Fiets 8

Een elektrische fiets wordt ook uitgerust met versnellingen. Omdat de e-bike in verschillende modellen gemaakt wordt, wordt er niet voor ieder type dezelfde versnelling gebruikt. Zo kun je kiezen voor een naafversnelling die op nagenoeg ieder type e-bike gebouwd kan worden. Deze versnelling wordt ingebouwd in het achterwiel van de fiets en kan tot 8 versnellingen in totaal hebben. Groot voordeel van dit type versnelling is dat ze ingebouwd zijn en je weinig kans loopt op smeer op je kleding tijdens het fietsen. Daarnaast behoeven ze niet zoveel onderhoud. Een naafversnelling kun je ook schakelen als je stilstaat met je elektrische fiets.

Een derailleur voor de sportieveling

Voor fietsen die meer gericht zijn op snelheid en sportiviteit zoals een speed pedelec kan ook gebruik gemaakt worden van een derailleur. Deze kan tot 27 versnellingen hebben en heeft als nadeel dat deze wat meer onderhoud behoeft. Schakelen naar een andere versnelling is alleen mogelijk tijdens het fietsen. Groot voordeel van een derailleur is natuurlijk dat je zoveel versnellingen hebt dat je er ook dusdanig gebruik van kunt maken als je graag en veel fietst voor de sport.

Maak eerst een proefrit

Een elektrische fiets is ook te koop in verschillende framematen. Deze kun je bepalen door zelf bij een handelaar een proefrit te gaan maken. Op basis van je lengte kies je dan de juiste grootte. Als je een e-bike online gezien hebt en deze wilt bestellen kun je er ook voor kiezen de maat zelf te berekenen. Hiervoor meet je de lengte van je binnenbeen vanaf het kruis tot aan de grond. Deze lengte vermenigvuldig je met 0,65 en dan weet je de hoogte van het frame dat je nodig hebt.