Grappige surprise maken voor Sinterklaas

 

Een Sinterklaas surprise maken is leuker dan je denkt. Vaak is het lastig om een goed idee te vinden of te bedenken, en valt de uitvoering best mee. Wil je een grappige surprise maken voor Sinterklaas, dan wil je natuurlijk ook dat de ontvanger er ook om kan lachen. Vaak is dat niet zo moeilijk als je de persoon redelijk goed kent.

Wanneer je iemand kent dan weet je vaak waar hij of zij wel of niet van houdt. Dit kun je gebruiken voor je surprise idee. Meestal weet je wel hoe iemand ergens op reageert. Denk aan waar iemand graag over praat of wat zijn of haar angsten zijn.

Spinnenangst

Stel dat iemand een angst voor spinnen heeft dan kun je bijvoorbeeld een reuzenspin maken en op een foto van de persoon van social media halen en die gebruiken als prooi van de spin. De spin eet deze persoon dus op als voorbeeld, of de persoon zit gevangen in het web van de spin. Dit kan een heel grappige surprise worden die door iedereen goed ontvangen wordt.

Fortnite surprise

Heb jij een lootje getrokken van iemand die niet kan stoppen met praten over Fortnite? Dan zou je bijvoorbeeld een spel verpakking kunnen maken van het spel Fortnite. Moeilijk is dat niet want als je een kleurenprinter thuis hebt, en op zoek gaat naar een niet al te grote doos, dan ben je al een heel eind. Via Google zoek je naar afbeeldingen van Fortnite waar de karakters op afgebeeld staan. Via social media kun je vaak wel een foto van de persoon vinden waar het gezicht duidelijk op afgebeeld staat. Dit gezicht print je uit en plak je over het gezicht heen van een Fortnite karakter. Grappig of niet?

Veel gebruikte materialen

De meeste Sinterklaas surprises kun je maken met dingen die je standaard in huis hebt. Denk aan wc rolletjes, plakband, papier, kranten, een kartonnen doos, touw, flessen doppen, kurken, watten, verf, een melkpak, een cornflakes verpakking of andere verpakkingsmaterialen. Heel veel is prima te gebruiken. Wanneer je een kleurenprinter thuis hebt, dan heb je vaak niet eens verf nodig en kun je razendsnel iets in elkaar knutselen zonder te hoeven wachten op verf die moet drogen. Je kunt vrijwel alles gebruiken voor een grappige Sinterklaas surprise.

Welke gereedschappen

Om lekker te kunnen knutselen hoef je vaak niet eens naar de winkel om gereedschap te kopen. Een schaar, plakband, een liniaal, een potlood of pen, en een aardappelschilmesje zijn de basis gereedschappen. Een lijmpistool kan soms ook handig zijn, maar dat hangt af van hetgeen dat je maakt. Vooral bij karton aan elkaar lijmen kan hij goed van pas komen.